Slávnostná tuniaková pomazánka

Slávnostná tuniaková pomazánka

Slávnostná preto, že sme ju servírovali ako predjedlo na chalupe pri vode, kde manžel oslavoval 50-tku s kolegami. Trochu sme sa pohrali s jej prípravou, aj hriankami na ktorých sme ju servírovali.

Z „gazdovského chleba“ sme  formičkou vykrojili striedku v tvare ryby, tú sme opiekli v rúre, natreli pomazánkou a dozdobili kyslou uhorkou, čiernou olivou, kúskom kápie a citrónom. Bolo to veľmi chutné.

Zbytky chleba sme nakrájali na kocky a použili ako krutónky do špenátovej polievky, ale to je už iný recept

Popis na pomazánku:

100 gr. Ramy, 100 gr. taveného syra, PL francúzskej horčice, 2 PL majonézy, 2 šalotky

2 konzervy tuniaka, citrónová šťava, soľ, čierne korenia podľa chuti.

Ramu dôkladne vymiešame so syrom a postupne pridávame ostatné suroviny, na záver scedeného tuniaka. Dobre premiešame, resp. rozmixujeme. Natrieme na hrianky a dozdobíme.

Dobrú chuť