Raňajky s Ramou

Suroviny:

80g Ramy s maslom a morskou soľou

1 Banánová šalotka

2 Filety údeného pstruha

Čerstvá petržlenová vňať

Čierne korenie

Rama Maslová príchuť

Toastový chlieb

Vajce

Čerstvá bazalka

 

Postup:

V miske zmiešame Ramu s morskou soľou s nadrobno nakrájanou banánovou šalotkou. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať a rozdrveného údeného pstruha, dochutíme čerstvo namletým čiernym korením a zamiešame. Nátierka z údeného pstruha je hotová.
Na Rame s maslovou príchuťou opečieme toast, do ktorého sme predtým vykrojili kruh. Po otočení toastu na druhú stranu do stredu toastu rozbijeme jedno vajce a dopečieme.
Z toastového chleba si vykrojíme malé postavičky, ktoré ozdobíme pripravenou nátierkou z Ramy a údeného pstruha a lístkami čerstvej bazalky. Zo zvyšnej zmesi formujeme guličky.