Gazdovská ramazánka z trhaného údeného mäsa s oštiepkom

Ak vám zostal  kúsok uvareného údeného mäsa,  raz-dva pripravíte chutnú pikantnú nátierku na celozrnnú bagetu alebo krajec domáceho chleba. Stačí mäso nadrobno natrhať, pridať Ramu, oštiepok údený na bukovom dreve, pikantný domáci chren a o raňajky či olovrant je postarané. Nátierka zasýti a gurmáni si ju veru vychutnajú s veľkým pôžitkom. Nám chutila a nie je to prvý, ani poslednýkrát…

Čo potrebujeme:

150 g údené mäso uvarené

100 g oštiepok údený

2 vajcia uvarené natvrdo

2 PL Rama s maslom

1-2 PL kyslá smotana

podľa chuti chren domáci pikantný

podľa chuti korenie čierne mleté

podľa chuti soľ

petržlenová vňať na ozdobu

Ako na to:

  1. Uvarené údené mäso natrháme na drobné kúsky.
  2. Na dno širokej misy dáme natrhané mäso, naň nastrúhame oštiepok a pridáme na drobné kocky nakrájané vajcia uvarené natvrdo. Zľahka vareškou všetko poprehadzujeme.
  3. Pridáme Ramu vymiešanú s kyslou smotanou, chren podľa chuti (radšej pridávame opatrne a na viackrát). Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a všetko zľahka premiešame. Nátierku odložíme do chladu na cca 30 minút.
  4. Vychladenú natrieme na nakrájanú celozrnnú bagetu alebo domáci chlieb, ozdobíme petržlenovou  vňaťou a môžeme konzumovať. Podávame s domácimi nakladanými uhorkami.

Želám dobrú chuť!